1η Μάη 2024. Η εποχή των τεράτων να γίνει η εποχή των επαναστάσεων

1η Μάη 2024

Η εποχή των τεράτων να γίνει η εποχή των επαναστάσεων

Με την εργατική τάξη στο τιμόνι της κοινωνίας για Ειρήνη, Ζωή, Ελευθερία

Η 1η Μάη. Ημέρα απεργίας για το εργατικό κίνημα σε όλο τον κόσμο, σύμβολο του αγώνα για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και φτώχεια, για την εργατική και κοινωνική χειραφέτηση.

Τιμάμε τους νεκρούς μας. Τους νεκρούς του Σικάγο που πέσανε για το 8ωρο, της πρώτης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936. Τιμάμε τους 200 ήρωες κομμουνιστές που εκτέλεσαν οι ναζί στην Καισαριανή την Πρωτομαγιά του 1944, φέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια. Τιμάμε τους νεκρούς της προμελετημένης δολοφονίας στα Τέμπη, τους εκατοντάδες εργάτες που χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους στους χώρους δουλειάς από εργοδοτικά εγκλήματα.

Ενάμιση αιώνα πίσω θέλουν να γυρίσουν τους εργαζόμενους η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ με το νέο γύρο επίθεσης που προωθούν στην υπηρεσία του κεφαλαίου, κάνοντας ακόμα πιο επίκαιρο το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς!

Συνέχεια

Απεργία 17 Απρίλη: όλοι/ όλες στην απεργία – όλοι / όλες στο δρόμο

Απεργία 17 Απρίλη: όλοι/ όλες στην απεργία – όλοι / όλες στο δρόμο
11:00 πμ στα Προπύλαια

Η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική να ανατραπούν στους δρόμους του αγώνα!

Η οργή κατά της κυβέρνησης της ΝΔ διαρκώς μεγαλώνει. Η προκλητική και κυνική συγκάλυψη των ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη, έτσι ώστε να μείνουν άθιχτα η κυβερνητική πολιτική, οι υπουργοί και οι ιδιωτικοποιήσεις έχει δημιουργήσει ένα τσουνάμι λαϊκών αντιδράσεων.

Παράλληλα η οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας για την λεηλασία της ακρίβειας, τους μισθούς που τελειώνουν πριν από τον μήνα, την ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ και της Υγείας, τον αυταρχισμό και την πολεμική εμπλοκή στη Μέση Ανατολή γίνεται ακόμα πιο δυναμική.

Δεν παίζουν χωρίς αντίπαλο! Ο αντίπαλος είμαστε εμείς!

Η μεγάλη πανεργατική απεργία στις 28 Φλεβάρη, στο συμπλήρωμα ενός χρόνου από τη δολοφονία των Τεμπών, η απεργία στις 8 Μάρτη με τις γυναίκες στη πρώτη γραμμή, οι συνεχόμενες απεργίες στα νοσοκομεία ενάντια στις απολύσεις συμβασιούχων, στα «επί πληρωμή» απογευματινά χειρουργεία και στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση, οι καταλήψεις και οι μεγάλες κινητοποιήσεις των φοιτητών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΑΕΙ, τα μπλόκα των αγροτών, οι αγώνες των εργαζόμενων στα τηλεφωνικά κέντρα, στην ΛΑΡΚΟ κ.ά., έσπασαν την εικόνα της παντοδυναμίας της κυβέρνησης.

Συνέχεια

Ξεκίνησε η καμπάνια για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία με την εκδήλωση στη Νομική της 9/4

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Νομική της Αθήνας την Τρίτη 9 Απρίλη. Εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες συμμετείχαν στην εκδήλωση που σηματοδοτεί το ξεκίνημα της προεκλογικής καμπάνιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Ανατρεπτική Συνεργασία για τις ευρωεκλογές του Ιούνη. 

Την εκδήλωση συντόνισε η Ελένη Βαφειάδου, δημοτική σύμβουλος Περιστερίου, και άνοιξαν με τις εισηγήσεις τους οι σ. Σπύρος Ρούμπας, μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο οποίος τόνισε ότι χρειάζεται «μέγιστη δυνατή συσπείρωση» ενάντια στην Ε.Ε του πολέμου, των εξοπλισμών και των αντεργατικών επιθέσεων σε «μια περίοδο εκρηκτική όπου το κοινωνικό κλίμα αλλάζει». Στη συνέχεια η Κατερίνα Πατρικίου, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, μετέφερε τα νέα της νίκης στις εκλογές του σωματείου κόντρα στη λυσσασμένες προσπάθειες του υπουργείου και της διοίκησης, συνολικά την πείρα των αγώνων για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας και τον ρόλο των μαχόμενων υγειονομικών της αντικαπιταλιστικής αριστεράς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε αυτόν.

Συνέχεια

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ. Καμιά εμπλοκή-καμιά συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό πολεμικό σφαγείο. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Τα δραματικά γεγονότα στη Μέση Ανατολή, με την  απάντηση του Ιράν στη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ,  φέρνουν ακόμα πιο κοντά τον κίνδυνο μιας γενικευμένης περιφερειακής σύγκρουσης, με ανυπολόγιστα αποτελέσματα και κινδύνους για τους λαούς, στην πολύπαθη περιοχή μας.

Την αποκλειστική ευθύνη για την  κατάσταση που δημιουργείται φέρει η ακροδεξιά-σιωνιστική κυβέρνηση Νετανιάχου  και οι σύμμαχοί της, ΗΠΑ και την ΕΕ, που στηρίζουν τη συνεχιζόμενη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και τις  διαρκείς προκλήσεις του κράτους-τρομοκράτη του Ισραήλ, με τις επιθέσεις και δολοφονίες εντός και εκτός των συνόρων του, με πιο πρόσφατη την επίθεση στο προξενείο του Ιράν στην Δαμασκό και τη δολοφονία ιρανών αξιωματούχων.

Συνέχεια

Αποχαιρετισμός στον σύντροφο Νίκο Αδαμόπουλο

O σύντροφος Νίκος Αδαμόπουλος, στέλεχος του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο το βράδυ.

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής και του Γραφείου του για πολλά χρόνια ήταν έναν από τους συντρόφους με τη μεγαλύτερη και  πολύπλευρη πολιτική προσφορά. όχι μόνο στο ΝΑΡ και την αντικαπιταλιστική αριστερά, αλλά στην εργατική τάξη και τον λαό

Ο Νίκος εντάχθηκε από τα νεανικά του χρόνια στο κομμουνιστικό κίνημα μέσα απ τις γραμμές της ΚΝΕ. Έδρασε για χρόνια στους νυχτερινούς μαθητές και στο εργατικό κίνημα, ενώ αποχώρησε το 1990 και έλαβε μέρος στην ίδρυση και τη μετέπειτα πορεία του ΝΑΡ.

Πρωταγωνίστησε στο εργατικό κίνημα στον χώρο των ΟΤΑ, ήταν πολλά χρόνια μέλος του Δ.Σ. και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στον Δήμο Νέας Ιωνίας, ενώ διετέλεσε και μέλος της διοίκησης της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ, με τις Αγωνιστικές Κινήσεις-Συσπειρώσεις στους ΟΤΑ και τις Παρεμβάσεις στο Δημόσιο αντίστοιχα. Είχε διατελέσει περιφερειακός σύμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής και του Πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

Συνέχεια

Ανακοίνωση της ΚΣΕ ενάντια στην επίθεση του Ριζοσπάστη


ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ.. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΨΕΜΑΤΑ..

Στο σημερινό του φύλο ο Ριζοσπάστης κυκλοφορεί σχόλιο με τίτλο «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» με … ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες

«ΠΑΣΟΚ χωρίς αυταπάτες»: Αυτή είναι η προτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον β’ γύρο των εκλογών στον δήμο της Αθήνας, στηρίζοντας την υποψηφιότητα Δούκα με επίσημη ανακοίνωσή της».

Αν και είμαστε σίγουροι ότι το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης έχουν διαβάσει την ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον δεύτερο γύρο των εκλογών ας την επαναλάβουμε για να την εμπεδώσουν: «…η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι αρνείται τους εκβιασμούς του “δεύτερου γύρου” που επιβάλλει ο βαθιά αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος, δεν πρόκειται να πάρει κατά κανένα τρόπο μέρος στο παιγνίδι του της μοιρασιάς θέσεων, οικονομικών συμφερόντων και πολιτικών εντυπώσεων ανάμεσα στα κόμματα της αστικής πολιτικής, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑΕίναι ανέκδοτο ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασελάκη και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που ψήφισαν μαζί τα μνημόνια, που συναινούν σε όλες τις βασικές θέσεις του συστήματος, που έβαλαν τόσα χρόνια πλάτη στην ΝΔ, που ήθελαν ακόμα και να συγκυβερνήσουν μαζί της ή με τμήματά της, που έτρεξαν ανήμερα των εκλογών να ευλογίσουν το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ να καλούν σε στήριξη τους «δημοκρατικούς πολίτες»!! Μαύρο στους συνδυασμούς αυτούς, λευκό-άκυρο-αποχή. Δεν αποτελεί απάντηση στις ανάγκες ενός κινήματος ανατροπής οι αντιλήψεις περί της φιλολαϊκής διαχείρισης της «τοπικής διοίκησης», μέσα στο υπάρχον καπιταλιστικό πλαίσιο, όπως προβάλλεται από την ΛΑ.ΣΥ.»

Ας συγκρίνει λοιπόν κάθε αριστερός άνθρωπος, κάθε τίμιος αγωνιστής, με γνήσια αντικαπιταλιστικά αισθήματα, που ακολούθησαν στην πρόσφατη εκλογική μάχη το ΚΚΕ, αν αυτή η αριστερά, που χρησιμοποιεί σαν όχημα το ψέμα, που επιμένει στην αστική λογική του ο «σκοπός αγιάζει τα μέσα» μπορεί να αλλάξει την κοινωνία.

Συνέχεια

Δήλωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εν όψει του δεύτερου γύρου των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών.

Η ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τους χιλιάδες αγωνιστές που συμμετείχαν στα  αριστερά, αντικαπιταλιστικά, αντιδιαχειριστικά ψηφοδέλτια που πήραν μέρος στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. Οι δεκάδες χιλιάδες ψήφοι που κέρδισαν, η πανελλαδική έκφραση της τάξης του 2% στις περιφέρειες, τα πολύ σημαντικά αποτελέσματα σε δεκάδες δήμους και πρώτα απ όλα στον Δήμο της Αθήνας, δείχνουν ότι υπάρχει ένα σημαντικό, αριστερό, ριζοσπαστικό ρεύμα, που μπορεί το επόμενο διάστημα να παίξει πρωτοπόρο ρόλο στους αγώνες και να αποτελέσει την βάση για την ανασυγκρότηση της αντικαπιταλιστικής επαναστατικής αριστεράς.

 Σε σχέση με τον δεύτερο γύρο των εκλογών η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει ότι αρνείται τους εκβιασμούς του «δεύτερου γύρου» που επιβάλλει ο βαθιά αντιδημοκρατικός εκλογικός νόμος,  δεν πρόκειται να πάρει κατά κανένα τρόπο μέρος στο παιγνίδι του της μοιρασιάς θέσεων, οικονομικών συμφερόντων  και πολιτικών εντυπώσεων ανάμεσα στα κόμματα της αστικής πολιτικής, την ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ανέκδοτο ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασελάκη και το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη που ψήφισαν μαζί τα μνημόνια, που συναινούν σε όλες τις βασικές θέσεις ττου συστήματος, που έβαλαν τόσα χρόνια πλάτη στην ΝΔ, που ήθελαν ακόμα και να συγκυβερνήσουν μαζί της ή με τμήματά της, που  έτρεξαν ανήμερα των εκλογών να ευλογίσουν το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ να καλούν σε στήριξη του «δημοκρατικούς πολίτες»!! Μαύρο στους συνδυασμού αυτούς, λευκό-άκυρο-αποχή.

Συνέχεια

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις κινητοποιήσεις συμπαράστασης στην Παλαιστίνη

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΡΗΝΗ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 09/10 7.00 μμ

Η διαρκής κλιμάκωση του πολέμου από την πλευρά του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό, η συνέχιση των εποικισμών, η δολοφονική απομόνωση και η γενοκτονία των εκατομμυρίων παλαιστινίων που ζουν στην Λωρίδα της Γάζας προκαλεί την απόλυτα δικαιολογημένη και νόμιμη στην συνείδηση των λαών ένοπλη αντίσταση του παλαιστινιακού λαού. 

Η στάση ενεργητικής στήριξης του σφαγέα του παλαιστινιακού λαού απ όλο το επίσημο αστικό πολιτικό σύστημα, η εμετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υπέρ του ισραηλινού κράτους χτες ανήμερα των εκλογών δείχνει τον βαθμό αντιδραστικής συμπόρευσης με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή.   

Συνέχεια

Οι γειτονιές και οι ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα τουςΨηφίστε – στηρίξτε: ΚΟΚΚΙΝΗ ΡΩΓΜΗ στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές με ένα ψηφοδέλτιο που το κοσμούν 39 αγωνίστριες και αγωνιστές της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς από όλους τους κοινωνικούς χώρους (εργατικούς και νεολαιίστικους), ακτιβίστριες και ακτιβιστές από όλα τα κινήματα (ενάντια στο φασισμό, στο ρατσισμό, στο σεξισμό, στην επισφάλεια, στη περιβαλλοντική καταστροφή) και από όλες τις γενιές, που πρωτοστατούν στα σωματεία τους δίνοντας καθημερινά αγώνες και αντιπαλεύουν τον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν, που απολύθηκαν για τη συνδικαλιστική δράση τους, που δίνουν μάχες στα σχολεία και στις σχολές τους για δημόσια και δωρεάν παιδεία, στα νοσοκομεία για δημόσια και δωρεάν υγεία, που στέκονται στο πλευρό των προσφύγων και μεταναστών, που δέχθηκαν φασιστικές επιθέσεις, που αγωνίζονται ενάντια στην υποβάθμιση των γειτονιών τους, ενάντια στη καταστροφή του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο απευθύνει αγωνιστικό ενωτικό κάλεσμα ρήξης και ανατροπής:Για τη ζωή που μας αξίζει να ζούμε ενάντια στην καταστροφική πολιτική της λιτότητας και της ακρίβειας, της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και υγείας, της επισφάλειας και των ελαστικών σχέσεων εργασίας, των ιδιωτικοποιήσεων, των πλειστηριασμών, της εμπορευματοποίησης του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων, της σύνθλιψης των αναγκών μας, της ρατσιστικής και φασιστικής πανούκλας, της καταστολής και του σεξισμού.Για να είναι οι απαιτήσεις και οι ανάγκες μας πάνω από τα συμφέροντα και τα κέρδη τους ενάντια στο πλαίσιο που διαμορφώνουν δημοτική αρχή, κυβέρνηση και ΕΕ.  Για να πάρουμε στα χέρια μας το Ηράκλειο που μας ανήκει και θέλουμε να καλύπτει τις απαιτήσεις και τις ανάγκες μας.Η Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο απευθύνει κάλεσμα στις/ους κατοίκους του Ηρακλείου για να ψηφίσουν και να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο της για να ξεπεράσει το αντιδημοκρατικό φράγμα του 3% και να βρεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με εναλλαγή δημοτικού/ων συμβούλου/ων.Ακολουθούν τα ονόματα των υποψηφίων

Συνέχεια